O Nama

m

Sandra Gnjatović

Osnivač školice baleta je Sandra Gnjatović, master kulturolog i profesionalna ballerina sa višegodišnjim internacionalnim iskustvom u oblasti klasičnog, neoklasičnog i modernog baleta.

ŠKOLICA BALETA SANDRA GNJATOVIĆ

Školica baleta Sandra Gnjatović nastala je sa ciljem da se deca od najranijeg uzrasta edukuju o baletskoj umetnosti i što bolje pripreme za baletsku školu, ako se za nju opredele.

Naša školica radi po programu koji je baziran na osnovnim tehnikama ruske, engleske i francuske škole, prilagođenim deci uzrasta od 3 do 14 godina.

Osnivač školice baleta je Sandra Gnjatović, master kulturolog i profesionalna ballerina sa višegodišnjim internacionalnim iskustvom u oblasti klasičnog, neoklasičnog i modernog baleta. Pored  angažmana u inostranstvu (Berlin, Štutgart, Monte Karlo), Sandra Gnjatović je nastupala i kao prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu i igrala na velikim scenama u mnogim gradovima Evrope, Amerike, Kine, Japana…

Bavljenje baletom u ranom uzrastu jača muskulaturu celog tela, razvija ravnotežu i motoriku, doprinosti pravilnom držanju tela, razvija koordinaciju, memoriju i osećaj za muziku i ritam. Vežbanjem se detetu, kroz igru i zabavu, razvija osećaj odgovornosti i discipline.

Rad u našoj školici baleta obuhvata vežbe na parteru,baru, sredini, kao i kreativni plesni deo. Adekvatno odabranim veržbama na parteru radi se na jačanju muskulature celog tela, sa posebnim akcentom na kičmu, stopala, mišiće ruku i nogu. Vežbama na sredini poboljšavaju se koordinacija i ravnoteža i postiže pravilno držanje tela.

Međutim, balet ne podrazumeva samo dobru tehniku, veoma bitnu ulogu imaju vežbe fascijalne ekspresije i vežbe imaginacije. To se uči kroz kreativni deo našeg programa koji je usmeren na razvoj kreativnosti i umetničkog duha. Posebno osimišljene koreografije i muzičke vežbe podstiču muzikalnost i memoriju.

Inovativni Pristup

Baletske Predstave Naše Školice

Sa željom da roditelji i deca uživaju u umeću i lepoti baletske igre, školica baleta Sandra Gnjatović tri puta godišnje organizuje baletske predstave. Neka se i Vaša devojčica upozna sa baletskom umetnošću, na pravi način, u našoj školici sa dugogodišnjom tradicijom i iskustvom.